YOUNG España

Les ‘entranyes’ dels museus municipals a l’abast del públic

Els museus que participen a la primera edició d’ iN MUSEU oferiran visites exclusives gratuïtes a les reserves, els tallers de restauració i altres espais habitualment restringits de la mà dels professionals tècnics que hi treballen.

El dia 2 de desembre, entre les 10h i les 19h, els museus mostraran per primera vegada la seva part més desconeguda: les reserves, els magatzems i els tallers de restauració, així com la feina de les persones que en tenen cura.

Aquesta proposta, una iniciativa de la Direcció d’Història, Memòria, i Patrimoni de l’Institut de Cultura (ICUB), convida els ciutadans a visitar els espais habitualment restringits a través de visites guiades que aniran a càrrec guies especialitzats i de conservadors, restauradors, documentalistes i altres professionals dels museus.

iN MUSEU engega la seva primera edició amb la voluntat de consolidar-se com una jornada anual en la qual el Museu i el Patrimoni esdevenen un centre d’activitats i de participació ciutadana.

Museo de Ciencias Naturales de Barcelona. Fofo de Mario Herrera

Majoritàriament els visitants dels museus de Barcelona coneixen les seves sales d’exposició i els espais d’activitats públiques, però  les activitats professionals que s’hi desenvolupen, els espais i dependències que són necessàries per al desenvolupament de totes les tasques, són encara molt desconegudes per al públic.

iN MUSEU neix amb la voluntat de donar a conèixer de prop aquestes grans plataformes de difusió de la cultura i de conservació del nostre patrimoni, centres de divulgació del coneixement i de tre­ball científic, espais de gaudi, participació i aprenentatge, i explicar els diferents processos de treball que comporta l’exhibició d’una peça.

Museus i centres participants  

·         Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)
·         Centre de col·leccions del MUHBA
·         El Born, CCM
·         Reial Monestir Santa Maria de Pedralbes
·         Museu Frederic Marès
·         Museu del Disseny de Barcelona
·         Museu Etnològic de Barcelona
·         Museu de Cultures del Món
·         Castell de Montjuïc
·         Laboratori de Natura. Museu de Ciències Naturals de Barcelona
·         Museu de la Música

Per accedir a les visites caldrà formalitzar reserva anticipadament al web barcelona.cat/inmuseu, que serà operatiu a partir del proper 20 de novembre, o bé presencialment a les oficines de Tiquet Rambles, Palau de la Virreina (la Rambla, 99) de dilluns a diumenge de 10 a 20.30 h / Tel. 93 316 10 00.

Agregar comentario

  • Responsable YOUNG España
  • Finalidad Moderar los comentarios.
  • Destinatarios Tu consentimiento.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puede consultar la información detallada en https://revistayoung.es/aviso-legal/.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Irene Altozano

Yo soy muchas cosas: soy mujer, feminista, de Barcelona, viajera, apasionada, soñadora... Mi título universitario dice que soy "Graduada en Publicidad y Relaciones Públicas", pero me considero más una Storyteller. Porque lo cierto es que "Vivo soñando y sueño viviendo. Y todo ello lo escribo. Sólo así consigo sentirme libre".

Sucríbete

Te puede interesar