YOUNG España
Portada » ARTE » Les ‘entranyes’ dels museus municipals a l’abast del públic

Les ‘entranyes’ dels museus municipals a l’abast del públic

Els museus que participen a la primera edició d’ iN MUSEU oferiran visites exclusives gratuïtes a les reserves, els tallers de restauració i altres espais habitualment restringits de la mà dels professionals tècnics que hi treballen.

El dia 2 de desembre, entre les 10h i les 19h, els museus mostraran per primera vegada la seva part més desconeguda: les reserves, els magatzems i els tallers de restauració, així com la feina de les persones que en tenen cura.

Aquesta proposta, una iniciativa de la Direcció d’Història, Memòria, i Patrimoni de l’Institut de Cultura (ICUB), convida els ciutadans a visitar els espais habitualment restringits a través de visites guiades que aniran a càrrec guies especialitzats i de conservadors, restauradors, documentalistes i altres professionals dels museus.

iN MUSEU engega la seva primera edició amb la voluntat de consolidar-se com una jornada anual en la qual el Museu i el Patrimoni esdevenen un centre d’activitats i de participació ciutadana.

Museo de Ciencias Naturales de Barcelona. Fofo de Mario Herrera

Majoritàriament els visitants dels museus de Barcelona coneixen les seves sales d’exposició i els espais d’activitats públiques, però  les activitats professionals que s’hi desenvolupen, els espais i dependències que són necessàries per al desenvolupament de totes les tasques, són encara molt desconegudes per al públic.

iN MUSEU neix amb la voluntat de donar a conèixer de prop aquestes grans plataformes de difusió de la cultura i de conservació del nostre patrimoni, centres de divulgació del coneixement i de tre­ball científic, espais de gaudi, participació i aprenentatge, i explicar els diferents processos de treball que comporta l’exhibició d’una peça.

Museus i centres participants  

·         Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)
·         Centre de col·leccions del MUHBA
·         El Born, CCM
·         Reial Monestir Santa Maria de Pedralbes
·         Museu Frederic Marès
·         Museu del Disseny de Barcelona
·         Museu Etnològic de Barcelona
·         Museu de Cultures del Món
·         Castell de Montjuïc
·         Laboratori de Natura. Museu de Ciències Naturals de Barcelona
·         Museu de la Música

Per accedir a les visites caldrà formalitzar reserva anticipadament al web barcelona.cat/inmuseu, que serà operatiu a partir del proper 20 de novembre, o bé presencialment a les oficines de Tiquet Rambles, Palau de la Virreina (la Rambla, 99) de dilluns a diumenge de 10 a 20.30 h / Tel. 93 316 10 00.

Irene Altozano

Yo soy muchas cosas: soy mujer, feminista, de Barcelona, viajera, apasionada, soñadora... Mi título universitario dice que soy "Graduada en Publicidad y Relaciones Públicas", pero me considero más una Storyteller. Porque lo cierto es que "Vivo soñando y sueño viviendo. Y todo ello lo escribo. Sólo así consigo sentirme libre".

Agregar comentario

Información básica sobre protección de datos

  • Responsable YOUNG España .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Su consentimiento.
  • Destinatarios OVH.net.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puede consultar la información detallada en el Aviso Legal.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Descarga disponible
Publicidad

RSS YOUNG Politics

¡No te pierdas nada!