Conéctate con nosotros

hola que buscas

Català

Amics de la Gent Gran denuncia l’estigma amb el qual la Real Academia Española defineix la vellesa

Personalitats del món social, cultural i polític, entre les quals es troba l’Hble. President de la Generalitat, el Sr. Carles Puigdemont, se sumaran a la mobilització el pròxim 23 d’abril, portant una rosa a una persona gran amiga de l’entitat.

derkstenvers (Flickr)

3. f. Achaquesmaníasactitudes propias de la edad de los viejos. Amics de la Gent Gran llença la campanya de sensibilització Roses Contra l’Oblit 2017, amb la presentadora i model Judit Mascó, per visibilitzar a la societat el prejudici sobre la vellesa.

 

L’aïllament de les persones grans genera situacions tràgiques, de les quals recentment els mitjans de comunicació s’han fet ressò. Les conseqüències de l’exclusió venen també detonades per l’estigma de part de la societat sobre la vellesa. El diccionari de la Real Academia Española institucionalitza el prejudici definint aquesta fase de la vida de forma pejorativa. Així doncs qualsevol persona que busqui la paraula vellesa al diccionari trobarà:

  1. f. Cualidad de viejo.
  2. f. Edad senil, senectud.
  3. f. Achaques, manías, actitudes propias de la edad de los viejos.
  4. f. Dicho o narración de algo muy sabido y vulgar.

Amb l’eslògan “Per Sant Jordi, reescrivim la vellesa”, Amics de la Gent Gran llença la campanya Roses Contra l’Oblit 2017 per sensibilitzar sobre el perill d’estigmatitzar la vellesa. L’entitat impulsa a xarxes socials que la ciutadania comparteixi les seves pròpies definicions sobre la vellesa, amb l’etiqueta #ReescrivimLaVellesa.

Tanmateix, Amics de la Gent Gran posa a la venda 17.500 exemplars de roses solidàries, símbol que no oblidem les persones grans. La recaptació anirà destinada íntegrament a programes d’acompanyament a persones grans que viuen en soledat. Fetes de feltre i de roba, aquest any  les roses solidàries han estat elaborades pels joves del projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel i el taller de confecció de la Fundació Portolà . A partir del dia 13 són als següents establiments de tot Catalunya:

– Abacus cooperativa

– Botigues Casa del Llibre

– Botigues Natura

– Botigues Òptica Universitària

– per internet a www.amicsdelagentgran.com i al Mercat Social

– A la seu de l’entitat, al Carrer Grassot 3 1ª Planta, 08025 Barcelona.

I el pròxim 23 d’abril, a tots els territoris i ciutats on Amics de la Gent Gran desenvolupa la seva acció social (Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vic, Granollers, Lleida, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Reus, Cambrils, Tarragona i Vilanova i la Geltrú).

Escrito por

Este artículo ha sido facilitado por una agencia.

Anuncio publicitario

Trending

Puede que te interese

Apps

El pasado lunes, Pau Casas, responsable de Snap en España y la Responsable de comunicación del sud de Europa, Marie Mure-Ravaud, presentaron en la...

Gamers

Tras una exitosa andadura en la distribución y localización de videojuegos, CD PROJEKT centró su atención en el desarrollo de su propio juego, que...

Gamers

SQUARE ENIX ha desvelado hoy nueva información sobre el próximo parche 6.2 de FINAL FANTASY XIV Online, titulado “Buried Memory”, durante la última retransmisión en...

Anuncio publicitario