Conéctate con nosotros

hola que buscas

Català

Cauen un 15% els diagnòstics de VIH al centre BCN Checkpoint

Els casos diagnosticats de VIH al centre comunitari de detecció BCN Checkpoint de Barcelona s’han reduït un 15% el 2016 en relació al 2015, ha informat aquest dimecres el centre en un comunicat.

Vilaweb | El centre, dirigit a homes gais, bisexuals, homes que tenen sexe amb homes (HSH) i dones transsexuals, va realitzar el 2016 un total de 7.737 proves ràpides de VIH a 5.542 usuaris i va diagnosticar 146 infeccions.

El director del centre, Ferran Pujol, ha atribuït la reducció a l’”efectivitat continuada del diagnòstic i tractament preventiu” impulsat per BCN Checkpoint, que diagnostica de mitjana el 35%-40% dels casos detectats a Catalunya.

En declaracions a Europa Press, Pujol ha afirmat que la caiguda “s’ha de prendre amb molta cautela”, perquè cal veure si és una tendència que s’allarga en el temps o una casualitat. A escala europea, el paper dels ‘checkpoints’ també és “considerable”, ja que països com Portugal, Dinamarca i Grècia contribueixen a diagnosticar el 20% del total.

Pujol ha remarcat que en l’última dècada el centre ha promogut un canvi de paradigma en la prevenció del VIH en apostar per una estratègia de diagnosticar i tractar per prevenir noves infeccions i millorar la salut i la qualitat de vida dels afectats.

Aquest abordatge ha contribuït a reduir el diagnòstic tardà fins a l’extrem que el 60% de les infeccions diagnosticades al centre el 2016 tenen menys de tres mesos, la qual cosa repercuteix en una clara disminució de la transmissió de noves infeccions.

Pujol ha defensat que si a Catalunya l’epidèmia està estabilitzada en els HSH al voltant de les 600 noves infeccions anuals –entre 700 i 800 en el total de la població– és gràcies a BCN Checkpoint.

Escrito por

Este artículo ha sido facilitado por una agencia.

Anuncio publicitario

Trending

Puede que te interese

Apps

El pasado lunes, Pau Casas, responsable de Snap en España y la Responsable de comunicación del sud de Europa, Marie Mure-Ravaud, presentaron en la...

Gamers

Tras una exitosa andadura en la distribución y localización de videojuegos, CD PROJEKT centró su atención en el desarrollo de su propio juego, que...

Gamers

SQUARE ENIX ha desvelado hoy nueva información sobre el próximo parche 6.2 de FINAL FANTASY XIV Online, titulado “Buried Memory”, durante la última retransmisión en...

Anuncio publicitario